9 Ağustos 2017, Lelystad – İnşaat, ahşap işçiliği ve endüstriyel uygulamalara yönelik motorlu bağlantı elamanı sistemleri konusunda lider olan Senco Brands, bugün, Kyocera Corporation tarafından satın alındığını ve artık Kyocera’nın Global Kesme Takımı Bölümünün bir parçası olarak faaliyetlerini yürüteceğini duyurdu.

Senco, 40’tan fazla ülkedeki profesyonel dağıtım ağı üzerinden motorlu bağlantı sistemleri kategorilerinin en kapsamlı ürün yelpazesi arasında yer alan pnömatik ve kablosuz çivi tabancaları, zımba aletleri, tornavidalar ve bağlantı elemanlarını sunmaya devam edecektir. Senco’nun global genel merkezi Cincinnati, Ohio’da yer almaya devam edecektir. Aynı kalacak olan personel ve yönetim, yeni mülkiyete bütünleşme ve geçiş sürecine öncülük edecektir.

1948 yılına dayanan geçmişiyle gurur duyan Senco, pnömatik aletler ve karma bağlantı elemanları konusunda bir öncüdür. Dünya çapında neredeyse 600 üyeyi istihdam etmekte ve 15’ten fazla global konumda faaliyetlerini yürütmektedir. Kyocera Corporation, genel merkezi Kyoto, Japonya’da yer alan çok uluslu bir seramik, elektronik ve endüstriyel kesme takımı imalatçısıdır. Kyocera 200’den fazla faal durumda şirketten oluşur ve dünya genelinde 70.000’den fazla çalışana sahiptir. Senco, Şirket Kesme Takımı Grubu (Corporate Cutting Tool Group) Müdürü ve Kıdemli İdari İcra Başkanı, Genel Müdürü Sn. Ken Ishii’ye sorumlu olacaktır.

Senco CEO’su Ben Johansen şöyle konuştu: “Bu durum iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için heyecan verici bir fırsat. Kyocera, Kesme Takımı Bölümünde genişleme ve global yatırım yapma çalışmaları yürütmekteydi. Bu satın almanın yeni ürün geliştirme kapasitemizi güçlendireceğine, yenilikçi bağlantı elemanı çözümlerini daha geniş bir müşteri kitlesine sunma yeteneğimizi destekleyeceğine ve global dağıtım ağımızı güçlendireceğine inanıyoruz. Senco’nun gelirini iki katından fazlasına çıkardığı sekiz yıllık sahip dönemleri boyunca sağladıkları önemli stratejik ve finansal desteklerinden dolayı Wynnchurch’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Senco bugün resmî olarak Kyocera ailesinin bir parçası oluyor. Bu da bize uzun vadeli sahiplik ve pazar yeri yatırımı konusunda yeni ve heyecan verici bir bakış açısı sunuyor.”

Menu